Luo vaikuttavat aamurutiinit – starttaa päiväsi erinomaisesti!

Kuinka luoda vaikuttavat aamurutiinit?

Kuinka aloitat aamusi, määrittää kuinka elät päiväsi. Paras tapa muuttaa elämääsi, on muuttaa aamujasi. Koska usein, jos sulla on erittäin hyvä aamu, niin sulla tulee olemaan myös hyvä päivä! Ootko sä miettinyt, mitkä olisi hyviä aamurutiineja, joilla startata päiväsi erinomaisesti? Tai kaipaatko kenties uutta inspiraatiota omiin rutiineihisi? 

Aamurutiinit

Tajusin itse aamurutiinien todellisen merkityksen viime kesänä (lue täältä koko juttu), sillä rutiinit auttavat selviämään vastoinkäymisistä. Silloinkin, kun tuntuu että koko muu maailma kaatuu päälle, saa rutiinit pysymään elämässä kiinni.  

Omat aamurutiinini vaihtelee päivittäin, viikoittain ja kuukausittain, eikä ole mitään “tiettyä” oikeata tapaa aamurutiineihin. Tärkeintä on, että aamurutiinisi on just sulle mielekkäät ja sä saat aloitettua niillä päiväsi hyvin. Ei oo tarkoitus, että teet juuri samoja asioita kuin mä aamuisin, vaan tarkoituksena on, että löydät tämän avulla sulle sopivia rutiineja, ja lähdet testaamaan ja kokeilemaan, mitkä niistä olis parhaita sun aamuihin. Haluan, että aamurutiinisi saa tuntemaan olosi voimakkaaksi! 

Esimerkkejä aamurutiineista

Tässä esimerkkejä aamurutiineista, joita voit käyttää ja lähteä kokeilemaan. Ehkä joidenkin rutiinien kohdalla mietit, että “tota mun pitäis ehdottomasti tehdä tai edes testata!”: 

– Kehonliike (kevyt liike, lihasten aktivointi, liikkuvuusliikkeet) – täältä hyvät pakaran aktivointi liikkeet
– Hiljaisuus, meditaatio, hengitykseen keskittyminen 
– Kiitollisuus -> mieti mistä asioista voit olla kiitollinen 
– Affirmaatiot -> olen kaunis, olen voimakas, pystyn siihen 
– Visualisointi -> visualisoi elämä, jota haluat elää 
– Liiku -> kehonliike, jooga, kävelylenkki, mitä vain kevyttä tai raskaampaa liikettä, joka sopii itsellesi 
– Lukeminen -> esim. 5-10sivua tai 10min 
– Kirjan/podcastin kuuntelu (onnistuu myös samalla kun laittaudut päivää varten tai teet aamupalaa 😉 )
– “Morning journaling” -> omien ajatusten kirjoittaminen paperille 
– Kylmä suihku, järvessä uinti tai avanto -> mielen vahvistamista 
– Kuuntele musiikkia, joka on positiivista ja tekee sinut onnelliseksi ja tanssi/liiku samalla 
– Ei puhelinta/somen selausta ennen kuin aamurutiinit on tehty 
– Terveellinen aamupala, jolla starttaa päivän energisesti! Esim. Kaurahiutaleet ja tuoreet marjat (puuro tai smoothie) ja lisäksi proteiinin lähde (kananmunaa, kinkkua/juustoa leivän päällä, rahkaa tai proteiinijauhetta smoothieseen) 

Kun oot päättänyt, mitä tapoja haluat lähteä kokeilemaan ja tuomaan aamuihisi, suunnittele kuinka kauan niihin menee. Esim. Jos haluat tehdä kolmea eri asiaa, ja jokaiseen menee 10min aikaa, niin sun pitää herätä 30min aikaisemmin. Lähde aluksi liikkeelle yhdestä asiasta, ja kun siitä on muodostunut rutiini, voit lisätä muita osa-alueita mukaan, sillä liikaakaan ei kannata valita kerralla. 

Löydä mikä sopii itsellesi, ja tee aamurutiini, josta muodostuu päivittäinen tapasi.  

Kun oot tehnyt omat rutiinisi, päiväsi lähtee tuplasti paremmin käyntiin! 

Lue myös: ”Kuinka saavuttaa päivän tavoitteet?”

Ja tästä mukaan Train With Mona Tuuli treeniyhteisöön! 🙂

Mona Tuuli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *