Kuinka saavuttaa päivän tavoitteet?

Ootko aina miettinyt, että miten joku toinen on niin tehokas ja päivittäin pääsee lähemmäs tavoitteitaan? Mitä ihmettä ne tekee päästäkseen askeleen lähemmäs tavoitettaan päivittäin?

Näitä keinoja olen itse käyttänyt viimeisen vuoden ajan

Tavoitteideni eteenpäin viemiseksi, ja voin kertoa että toimii! Ainakin omalla kohdalla :’D Mietin yleensä jo edellisenä iltana valmiiksi ennen seuraavaa päivää tavoitteitani ja aikataulua paperille, ja aamulla kertaan listaamani asiat: 

1. Mitkä on päivän tavoitteeni – mitä asioita haluan tehdä? Mitkä on tärkeimmät tehtävät (esim. opiskelu/työ) jotka täytyy saada tehtyä?  

Kannattaa aloittaa vaikeimmasta tehtävästä, jolloin se on hoidettu heti ensimmäisenä alta pois, eikä se paina mielessä tulevien tehtävien aikana. 

Aamulla kannattaa myös miettiä tavoitteiden kertaamisen lisäksi: 

2. Olenko valmis siirtymään pois mukavuusalueeltani jotta pääsen tavoitteeseeni?  

Mitä se käytännössä merkitsee? Olenko valmis esim. Treenaamaan tänään kovempaa kuin viime viikolla kyseisessä treenissä, nostamalla sarjapainoja tai toistoja? Tai voisinko esim. Tauon aikana istumisen ja somen selaamisen sijaan käydä happihyppelyllä tai tehdä lyhyen taukojumpan (esim. viime viikon pakaran aktivointi liikkeet), ja näin saavuttaa virkeämmän olotilan ja suoriutua lopuista päivän tehtävistä paremmin? Mitkä on niitä asioita, jotka veisi kohti tavoitettani epämukavuusalueeni ulkopuolelta? 

3. 1-3 asiaa, joista olen kiitollinen? Tämän teen usein heti ensimmäisenä aamulla kun herään. 

Illalla kannattaa vielä palata päivälle asettamiinsa tavoitteisiin, ja miettiä seuraavia kysymyksiä: 

1. Miten onnistuin päivän tavoitteissani? 

Vaikka joku asia TO DO-listalta olisikin jäänyt tekemättä, ei kannata olla itselleen liian ankara. Älä liitä epäonnistumista siihen, ettet saanut tehtyä kaikkia päivän tavoitteeksi asettamisia asioita, koska sillä ei ole oikeasti mitään merkitystä ettet saanut tehtyä aivan kaikkea, ellet itse liitä siihen merkitystä epäonnistumisesta. Jos asia kuitenkin täytyisi saada pian tehtyä, ja se edistää tavoitteesi saavuttamista, kannattaa tehdä se heti seuraavana aamuna ensimmäisenä.  

2. Mikä oli päivän suurin voittoni? Missä onnistuin? 

3. Mitä opin tänään? 

Ennen nukkumaan menoa mieti viimeisimmäksi asioita joista olet kiitollinen. 

Sitten ei muuta kun kohti omia tavoitteita ja niiden saavuttamista! Tuu kertomaan oliko tästä hyötyä päivissäsi, ja vinkkaa alas kommenttiboksiin jos sulla on muita muita keinoja millä motivoit itseäsi, niin voidaan jakaa niitä muille 😊  

♥   

Mona Tuuli 

2 ajatusta aiheesta “Kuinka saavuttaa päivän tavoitteet?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *