Pakaran aktivointi: 3 liikettä!

Tuntuuko että treeni menee aina vaan reisille? Puuttuuko tuntuma pakaroissa? Lämmittely ja aktivoivat liikkeet ovat tärkeä osa ennen treeniä, sillä se saa lihakset heräämään tulevaa treeniä varten. Jos siis tuntuu että jalkatreeni menee aina vaan reisille, niin kannattaa ottaa lämmittelyyn mukaan pakaroita aktivoivia liikkeitä, ja erityisesti keskittyä pakaralihaksen työskentelyyn niin lämmittelyssä mutta myös itse treenissä raskaammissa liikkeissä (lantionnostot, maastavedot, kyykyt). 

Pakaralihas aktivoituu lantiota ojentamalla tai lonkkaa avaamalla.  
Voit tehdä nämä liikkeet ennen treeniä osana lämmittelyä tai vaikka päivän aikana taukojumppana aktivoimaan pakaralihaksia, sillä istuminen passivoi pakaralihaksia. Voit käyttää kuminauhaa lisävastuksena tai suorittaa liikkeet kehonpainolla. Voit tehdä esim. 30-60sek/liike tai 10-20toistoa/liike ja yhteensä 1-3 kierrosta. 

1. Jalan nosto suorana taakse 

2. Lantionnosto 

3. Jalan nosto koukussa sivulle 

Tehokkaita pakaran aktivointitreenejä! 😉 Ja vahvempia pakaroita! 😀  

♥   

Mona Tuuli 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *